Ny snusproducent med gamla traditioner ny aktör i Sverige

De allra första snusportionerna av nya varumärket Blue Ocean producerades 16 december 2010 av det unga företaget AG Snus AS i Assens. Premiärproduktionen gick till den svenska marknaden. Norge och USA får vänta.

Familjeföretaget med anor sedan 1864 och medarbetare med delaktighet i Fiedler & Lundgrens stora framgångar gör nu en långsiktig satsning på att etablera sig i Sverige och där nå stark efterfrågan på sina portionssnus.

Sedan årsskiftet finns AG Snus två produkter Blue Ocean, och Jägarpris, till försäljning via Swedish Match Distribution AB.

- Vi är mycket glada för att vi allaredan från starten har detta avtal. Det betyder att våra produkter kan vara tillgängliga för i stort sett alla butiker i Sverige som för tobak, poängterar Thorkild Knudsen, som är ansvarig för försäljning och marknadsföring inom AG Snus.

Företaget har bildats just för snusproduktion. Det är det senaste bolaget bland många genom decennierna där familjen Gundersen är eller har varit ägare. AG Snus är det första där femte generationen, Alex Gundersen, är verkställande direktör. (T&M 2011-02-10)

Fakta om Tobak & Mer


Kontaktinformation