Snusgigant lanserar tobaks- och nikotinfri prilla

Nu ger sig Swedish Match in i kampen om de snusare som föredrar att konsumera prillor som inte innehåller varken nikotin eller tobak.

Under varumärket Onico – som står för ”noll nikotin”! – lanseras nu i vecka 18 tre produktvarianter i Sverige. Onico White Large och Onico Pepparmint White Large är prillor i traditionellt format. Onico White Mini är som namnet anger en miniprilla.

Prillorna klassas som ett livsmedel med beteckningen ”växtfiberbaserade portionsprillor”. De består bland annat av majsfibrer och är smaksatta med livsmedelsgodkända aromer som efterliknar tobaks- och pepparmintsmak. Onico kommer inledningsvis att säljas i cirka 4000 butiker över hela landet, såväl inom servicehandeln som dagligvaruhandeln. Konsumentpriset för en dosa bedöms av tillverkaren hamna på cirka 23 kr för de större prillorna och 20 kr för miniprillorna. Dosorna har kombilock. Mot den tobaks- och nikotinfria produkten Onico kan knappast EU ha några invändningar.

I Sverige finns i samma produktområde sedan tidigare Nicofree med sina Choice-produkter, Swedish XQ´S AB:s XQ´S ”for athletes” och Real Taste AB:s Original Real Taste. (T&M 2006-05-02)

Fakta om Tobak & Mer


Kontaktinformation