Romeo i produktportfölj leds vidare av en verklig

Med en Romeo som verkställande direktör och – bland annat – en Romeo y Julieta i sin tillverkning förbereder Taboca AS nya utvecklingssteg. Företaget har på senare tid stärkt kompetensen inom tobak och företagsledning både i operativ ledning och i styrelse.

Senaste rekryteringen i det företag som fört Habanos kubanska cigarrvarumärken Montecristo och Romeo y Julieta till att också bli varumärken för snus är Andrew Romeo. Den tidigare direktören för Gallahers nordiska verksamhet återvände en kort tid till det chefsskap för företagets polska enhet som han hade innan Sverigesejouren. Sedan 1 mars är han VD för norska Taboca.

– Jag har börjat arbeta för Taboca eftersom det är en intressant, initiativfull verksamhet, något som passar mig. Dessutom uppskattar jag Sverige, förklarar Andy Romeo, som från kontor i Stockholm ska sköta VD-skapet.

Att han lämnade Gallaher beror på den kraftiga omstruktureringsprocess som koncernen är inne i, men också att den nu blir en del i Japan Tobacco. Taboca innebär nya utmaningar. (T&M 2007-04-21)

Fakta om Tobak & Mer


Kontaktinformation